ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

آکسیوس: پیشرفت ها در مذاکرات وین کند شده است

دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه آکسیوس مدعی شده‌اند پیشرفت‌ها در مذاکرات جاری در وین کند شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۲ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 02
کد خبر: ۹۰۴۰۱

به گزارش راهبرد معاصر دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه «آکسیوس» مدعی شده‌اند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

مقام‌های آمریکایی هفته گذشته خوش‌بینی‌های محتاطانه‌ای درباره احتمال حصول پیشرفت در پنجمین دور مذاکرات وین ابراز داشته بودند.

اما به نوشته آکسیوس در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی مانند مسئله سانتریفیوژهای پیشرفته ایران حاصل شده است.

دور پنجم این گفت‌وگوها چهارشنبه با برگزاری جلسه‌ای میان ایران و اعضای باقی مانده برجام به پایان خواهد رسید.

آکسیوس نوشته هنوز مشخص نیست که گفت‌وگوها هفته آینده به پایان خواهند رسید و یا اینکه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران متوقف خواهند ماند.

مقام‌های آمریکایی پیش از این مدعی شده بودند تنها مسائل اساسی موجود در گفت‌وگوها سرعت پیشرفت مذاکرات را مشخص خواهد کرد و انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تأثیری بر مذاکرات ندارد.

ساعاتی قبل‌تر، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات جاری در وین با بیان این‌که همه هیأت‌ها به این نتیجه رسیدند که باید برای مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های بیشتر به پایتخت‌ها مراجعه کنند، گفت که اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقدند حل نشدنی نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار